Gust zwerft zich rijk in Tremelo

zwerfvuil
Dagelijks ruimt Gust Nys uit Tremelo zwerfvuil wanneer hij met zijn hond gaat wandelen. Vaak doet hij dat in het gemeentelijk bos Parkheide, waar hij al vele zakken zwerfvuil heeft opgeruimd. Ook vandaag deed hij dat, waarbij hij dit keer een bijzondere vondst deed.

Zo trof hij aan het huisje achteraan in het bos een pak met volle bierblikjes aan. "Ik heb ze geteld", vertelt Gust. "Het waren er 17 en ze waren nog allemaal vol."

Wellicht werd de drank achtergelaten door jongeren die er naar aanleiding van een politiecontrole het hazepad kozen. "Er werd onlangs melding gemaakt dat er een tiental jongeren alcohol zaten te drinken en dat zij de jonge kinderen pesten door hun fietsen af te pakken", aldus politiecommisaris Luc Verstraeten. "Ter plaatse aangekomen waren een achttal personen aanwezig aan de outdoor fitness op het domein: zij hielden voldoende afstand, hebben geen alcohol bij zich en respecteren de coronaregels. Vervolgens hebben wij controle gedaan aan het inmiddels beruchte terras van de brasserie. Daar zaten enkele jongeren aan enkele terrastafels en stoelen van het terras. Zij hadden enkele pintjes bij zich die ze zelf hebben meegebracht, maar verkeerden niet in dronken toestand. De jongeren waren rustig en veroorzaakten geen overlast op het ogenblik van onze aankomst. Wij deelden de jongeren mee dat de terrassen pas op 8 mei opnieuw openen en verzochten hen om de tafels en stoelen op te ruimen en bij de rest van het terrasmeubilair te zetten. Dit hebben ze dan ook gedaan zonder problemen."

Lees meer over