Eerste boetes op kortparkeren in Tremelo

blauwe zone
Nadat vorig jaar in het centrum van Tremelo een blauwe zone werd ingevoerd, werden deze week de eerste boetes, de zogenaamde retributies, op het niet naleven van de schijfverplichting uitgeschreven.

In juli vorig jaar werd in het centrum van Tremelo een blauwe zone met een parkeertijd van 3 uur ingevoerd. Deze strekte zich aanvankelijk uit tot de hoofdstraat (Schrieksebaan - Grote Bollostraat). Onlangs werd beslist dat ook op het Damiaanplein en de parking aan de Hilstraat een parkeerschijf moet worden gelegd, hetzelfde geldt voor de parking aan de kerk in de Astridstraat. De gemeente hoopt op die manier langparkeerders naar de parking aan de Vinneweg te verbannen.

De blauwe zone was eerst als proefproject tot 31 januari gepland, waarbij vooral op sensibilisering zou worden ingezet. Na die datum zou men in principe een boete van 25 euro per dag riskeren bij een overtreding. “De naleving van de regels kan echter pas worden gecontroleerd nadat we een firma hebben aangesteld om dit te doen”, vertelde toen de bevoegde schepen Nick De Rijck (N-VA). “Dit proces zal waarschijnlijk nog een tijdje in beslag nemen.

Aan dit proces kwam onlangs een einde, nu deze week de eerste overtredingen werden vastgesteld en retributies, zeg maar boetes, werden geheven. "De startdatum was al even verlopen", reageerde de schepen. "Aangezien deze week de eerste berichten over de handhaving van de blauwe zone opduiken, zal de firma, die zelfstandig werkt, wellicht de eerste keer controles hebben uitgevoerd."
 

Intussen blijft de grote onvrede bij enkele bewoners van het centrum bestaan tegen de weigering van een bewonerskaart. 

Lees meer over