Corona spijsde de Tremelose kassa

12 oktober 2021 | 14u00 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
gemeentehuis tremelo
De coronacrisis had een positief effect op de financiële resultaten van het Tremelose gemeentebestuur. Terwijl de gemeente in 2019 over 9 miljoen beschikte, bedroeg dit bedrag in het coronajaar 2020 meer dan 13 miljoen euro. Terwijl er door corona tal van projecten, die normaal geld zouden hebben gekost, niet konden gerealiseerd worden, ontving de gemeente daarnaast bijzondere corona-subsidies van de Vlaamse of federale overheid. 

Volgens oppositiepartijen Open VLD, Vlaams Belang en SP.A bewijzen deze zeer gunstige financiële cijfers dat het gemeentebestuur haar inwoners tijdens de coronacrisis meer steun had kunnen geven. "We hebben zoveel voorstellen gedaan, maar nooit werden ze aanvaard", zo luidde het bij de oppositie."Altijd werd erop gewezen dat we voorzichtig met ons geld moesten omspringen. We zijn duidelijk te voorzichtig geweest."

De bevoegde schepen Diane Willems (CD&V) bekende dat ook zij door de positieve resultaten verrast werden. "Hadden we dit geweten, hadden we inderdaad op enkele van jullie voorstellen, zoals een cheque van 50 euro voor iedere inwoner, kunnen ingaan", aldus Willems.

De gemeente reageerde ook los daarvan niet geheel positief op de positieve cijfers. "Financieel zijn we erop vooruitgegaan", zo luidt het. "Maar het algemeen welbevinden lijdt eronder. De negatieve effecten van het gebrek aan sport, verenigingsleven en sociale contacten zijn legio."   

Lees meer over