Burgemeester Tremelo roept op tot gebruik van gezond verstand

coronavirus
Met 175 besmettingen over de laatste 7 dagen op 15.000 inwoners kleurt de gemeente Tremelo rood. Burgemeester Bert De Wit (CD&V) roept alle inwoners dan ook op om hun gezond verstand te gebruiken en de coronamaatregelen strikt toe te passen.

"Vandaag zijn er (bekeken over de laatste 7 dagen) 175 besmette personen in onze gemeente", aldus de burgemeester. "Dit cijfer stijgt jammer genoeg nog dagelijks: vrijdag +37, zaterdag +27 en zondag +10. Mede door deze aanhoudende stijging zit onze gemeente in een alertfase en kleuren we rood."

Net als tal van buurgemeentes, ook Begijnendijk kent slechte coronacijfers, kent dus ook Tremelo dagelijks veel besmettingen. "Het is voor het eerst dat ik geregeld door mensen wordt aangesproken op het feit dat het nu wel heel dichtbij komt", aldus De Wit. "Waar het voordien eerder zoiets was dat anderen overkwam, worden nu heel veel mensen er van heel dichtbij mee geconfronteerd."

De burgemeester roept dan ook iedereen op om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en de Covid-maatregelen toe te passen: "Contacten beperken, afstand houden, mondmasker, goede ventilatie, Covid Safe Ticket+, telewerk, vaccinatie en derde/booster-prik, dit moet de cijfers doen dalen", aldus De Wit. "Extra maatregelen zijn voorlopig nog niet nodig, als iedereen zijn gezond verstand gebruikt zullen we al veel bereiken."

Lees meer over