Bordspel geeft Tremelonaren inspraak in nieuw beleidsplan Ruimtelijke ordening

12 november 2021 | 15u35 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
participatiespel
Met het interactief participatiespel Ons Gedacht' wil de gemeente Tremelo haar inwoners inspraak geven bij de opmaak van het Beleidsplan Ruimte. Via het bordspel hopen ze op een luchtige en ludieke manier standpunten en suggesties voor het nieuwe beleidsplan te verzamelen. 

Het huidige gemeentelijk ruimtelijk structuurplan dateert van 2012. Met de opmaak van een nieuw gemeentelijk ruimtelijk beleidsplan wil  de gemeente inspelen op nieuwe uitdagingen en ambities. Deze gaan onder meer over het versterken van de dorpskernen en het behoud van open ruimte.

De opmaak van het beleidsplan zal drie jaar duren. Tijdens een eerste verkenningsfase wil de gemeente samen met belanghebbenden de sterktes en knelpunten van Tremelo in kaart brengen. In dit kader werd een spel ontworpen waarbij inwoners hun gedacht kunnen geven over ruimtelijke thema's zoals wonen, handel en voorzieningen, open ruimte, vrije tijd, natuurbeleving en mobiliteit in Tremelo.

Er zijn verschillende manieren om te participeren: deelnemen aan een spelcafé, zelf een spelavond organiseren of suggesties delen via postkaarten en het online participatieplatform www.tremelotroef.be/onsgedacht

Eerste spelcafé

De aftrap van het participatietraject voor het Beleidsplan Ruimte wordt gegeven tijdens het eerste spelcafé 'Ons Gedacht' op dinsdag 16 november om 19.30 uur in de parochiezaal in Baal.

Verenigingen en adviesraden werden uitgenodigd voor deze eerste spelavond. Zij fungeren als startspelers en ambassadeurs om het spel nadien ook door te geven binnen hun vereniging of raad.

Lees meer over