Arbeiders van gemeente Tremelo doen schokkende ontdekking

3 maart 2021 | 14u30 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vuilnisbak in parkheide
Afgelopen week deden arbeiders van de gemeente Tremelo een schokkende ontdekking. In één van de vuilnisbakken op recreatiedomein Parkheide troffen ze een plastiek zak met 50 padden aan.

Sinds enkele dagen is de paddentrek van start gegaan. Heel wat vrijwilligers gaan er onder begeleiding van Natuurpunt op pad om de padden veilig naar poelen, waar ze zich zullen voortplanten, te begeleiden. Ook in Tremelo is dit het geval, al hebben onbekenden er afgelopen week wel voor een ravage gezorgd.

Wanneer arbeiders van de gemeente Tremelo de vuilnisbakken op recreatiedomein wilden leegmaken, vonden ze er tot hun grote ontzetting een zak met een 50-tal padden in. “Enkele omstaanders hoorden dat er nog enkele leefden”, vertelt de voorzitter van Natuurpunt Tremelo, Kris Six. “De padden die nog leefden hebben ze dan ook meteen vrijgelaten.”

Emmers in de gaten houden

De vondst leidde niet alleen bij de ontdekkers, maar ook bij vele andere Tremelonaren tot grote emoties. “Niemand kan begrijpen waarom je zoiets zou doen”, aldus nog Six . “In Parkheide zelf is er maar een heel beperkte paddentrek, die ook niet georganiseerd wordt omdat de padden er geen straat moeten oversteken.”

De vrees bestaat dan ook dat de padden uit één van de geregistreerde oversteekplaatsen gehaald werden. “We hebben iedereen verwittigd om de emmers met de padden extra goed in het oog te houden”, aldus de voorzitter. “Voor de rest kunnen we er weinig aan doen om zulke wreedheden te vermijden.”

Het is niet voor het eerst dat Parkheide door vandalenstreken wordt geteisterd. Zo werden onlangs kunstwerken langs de poëtische wandeling vernield en kreeg ook het terras van de gelijknamige taverne ermee te maken.

Lees meer over