Zuilengalerij stadhuis Tienen snelste weg voor pizzakoeriers

zuilengalerij
Pizza’s, ze doen het nog steeds heel goed als snelle hap. Eens besteld, wil dat knapperend en smakelijk kleinood liefst zo snel mogelijk op je bord liggen. Straatwerken kunnen dan wel eens roet in het eten zoeken. Gelukkig zijn koeriers die de lekkernijen aan huis afleveren, bedreven in het vinden van sluipwegen. Dat kan tot vervelende situaties leiden.

De koeriers van een pizzabakker op de Tiense Grote Markt hebben het de jongste dagen zwaar te verduren om gauw hun pakketje af te leveren. De meeste toegangswegen naar het marktplein zijn afgesloten. Willen ze snel richting Nieuwstraat, dan wacht hen wel een stevige omweg. Maar geen nood.

Wil het toeval dat deze dagen de hoofdingang van het stadhuis ook al omwille van werken, niet bereikbaar is. Bijgevolg dient de ceremonie-ingang aan de zuilengalerij tijdelijk als enige toegang. En om die toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers werden daar brede loopplanken gelegd.

Zeg nu zelf, is er iets meer uitnodigend voor een gehaaste pizzakoerier! Het kan wel tot vervelende situaties leiden als er bij toeval in deze coronatijden bij hoge uitzondering toch eens een activiteit plaats vindt in het stadhuis.

Lees meer over