Zo vinden hulpverleners makkelijker jouw huis

huisnummers
Veel huizen in Tienen hebben momenteel geen huisnummer. Soms is het verouderd en slecht leesbaar vanop straat. Open VLD wil onderzoeken hoe nuttig reflecterende huisnummers zijn.

“Een goed zichtbaar huisnummer kan van levensbelang zijn”, meent bestuurslid Wendy Vanleeuw. “In geval van nood kan elke extra seconde die de huisarts, ziekenwagen of brandweer moet zoeken naar het juiste adres een seconde te veel zijn. Zeker in het donker of bij slecht weer is het voor de hulpdiensten moeilijk om het huisnummer vanaf de openbare weg te kunnen zien. Ook voor postbodes, zorgpersoneel en handelaars is het niet altijd vanzelfsprekend om snel het juiste adres te vinden. Wij hopen dit met deze maatregel in onze stad te verbeteren”.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Bram Delvaux is alvast voor het idee gewonnen. “We merken dat recent ook andere steden en gemeenten zulke reflecterende huisnummers hebben ingevoerd. Ik heb onze stedelijke administratie vorige week ook de opdracht gegeven om dit verder te onderzoeken en een ontwerp reglement uit te werken om deze uitvoering stapsgewijs aan te vatten We hopen snel deze nieuwe nummers in het stadsbeeld te mogen verwelkomen”.

Lees meer over