Zebrapad hoek Gilainstraat-Waaiberg Tienen kleurt in regenboogkleuren

9 juli 2021 | 14u22 | Gepost door rik.poulman@te…
regenboogvoetpad
Het zebrapad aan de hoek van de Waaiberg met de Gilainstraat kreeg vandaag de kleuren van de regenboog, waarmee de stad haar genderneutraliteit wil beklemtonen.

De keuze voor dit voetpad is strategisch goed gekozen omdat het midden tussen twee grote secundaire scholen ligt en er bijgevolg veel volk langs loopt. Niet iedereen is er echt mee gediend om deze kleuren te hanteren, waarbij door sommigen de veiligheid van de weggebruiker als argument wordt aangehaald. Anderen betwijfelen de wettelijkheid.

Raadslid Els Moyens van Tienen Vooruit! verwijst hiervoor naar commissie Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams parlement op 30 april 2020, met als belangrijkste conclusie van minister Lydia Peeters dat zij altijd hameren op de lokale autonomie. “Als er vragen zijn van lokale besturen, als zij denken dat het op welbepaalde plaatsen kan, en het voldoet aan de Wegcode en het brengt de verkeersveiligheid niet in het gedrang, dan zie ik geen probleem om dat door te voeren”, aldus de minister in haar antwoord.

Lees meer over