Wie is de vreemde motorrijder met Elmomuts over de helm?

Elmo the biker
Tienen is in de ban van een vreemde motorrijder met een muts van Elmo over de helm. Er bestaat intussen al een Facebook pagina Finding Elmo, the happy biker. Wij gingen op zoek naar de man en vonden hem ook. “Ik blijf liever anoniem. Ik wil niet bekend worden maar doe het om een glimlach op het gezicht van kinderen en volwassenen te toveren, om een beetje fun in het stadsbeeld te brengen.”

Elmo is een personage van het alom bekende Sesamstraat. De muts heeft de biker ooit als grap gekregen van een vriend en past blijkbaar perfect over zijn motorhelm.

Finding Elmo ontstond op moederdag. “Ik maakte toen een ritje met mijn motor en aan het verkeerslicht merkte ik dat mensen spontaan begonnen te wuiven en een foto van mij maakte. Even later stond die foto op sociale media.”

Toen de foto op de Facebookpagina ‘Durf te vragen Tienen’ terechtkwam werd de man echt bekend in de regio. “Ik had nooit verwacht dat mijn ritje zo’n aandacht zou krijgen. Verschillende media willen met mij een praatje slaan en ook andere organisaties contacteerden mij intussen al om samen iets te doen. Er is zelfs een vzw die haar hulp aanbiedt en een ludieke actie wil uitwerken om de zon in de stad te brengen. We zien wel wat er van komt maar het is een zeer laagdrempelige actie en dat wil ik zo houden.”

Het grappige is dat Elmo’s kinderen hier zelf niets van weten, zijn vrouw is wel op de hoogte en vindt het een een te gek idee, juist omdat het zo leuk is voor de kinderen.

Elmo heeft intussen een eigen Facebook- en Instagrampagina en als mensen foto’s nemen van hem kunnen ze die altijd opsturen naar hem via elmosavonturen@gmail.com

Later komt er ook een zoekactie waarbij kinderen op zoek kunnen gaan naar kleine cadeautjes. Elmo heeft alvast een extra muts gekocht en laat ,via zijn sociale media, weten dit weekend opnieuw uit te rijden.

Dat hij het bezoek van onze reportster wist te waarderen, blijkt uit het bericht dat Elmo intussen deelde op zijn Facebookpagina (cf. foto onderaan).  Zijn avonturen kan je volgen via instagram (Elmo.the.happy.biker) en zijn Facebookpagina (https://www.facebook.com/findingelmo).

Elmo

Lees meer over