Wel schermen in Tienen, maar er gelden strikte regels

4 juni 2021 | 13u39 | Gepost door rik.poulman@te…
EK
Het EK-voetbal, met de Rode Duivels als topfavoriet, nadert met rasse schreden. “De stad Tienen wil dit voetbalfeest niet zomaar laten voorbijgaan en biedt de horeca de gelegenheid schermen te plaatsen tijdens de uitzendingen”, zegt burgemeester Katrien Partyka, “rekening houdend met de coronamaatregelen die gelden.” Taferelen zoals op deze archieffoto kunnen echt niet.

Volgende week vrijdag 11 juni start het Europees Kampioenschap voetbal met de wedstrijd Turkije-Italië. Eén dag later spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd tegen Rusland. Het EK-voetbal moet dit jaar een echt feest worden in Tienen, weliswaar op een veilige manier voor iedereen.

Partyka: “Met de horecazaken in Tienen werden afspraken gemaakt rond het EK-voetbal. Voor bijkomende schermen te plaatsen tijdens de uitzendingen van de Belgen op zaterdag 12 juni, donderdag 17 juni, maandag 21 juni en van zaterdag 26 t/m dinsdag 29 juni, vragen we deze te melden aan het stadsbestuur. Door de coronacrisis en de maatregelen zal het er dit jaar iets anders aan toe gaan.”

“De horeca-uitbatingen die schermen op hun terras willen plaatsen moeten zich uiteraard houden aan de coronamaatregelen, zodat alles veilig verloopt”, zegt burgemeester Katrien Partyka. “Zo mag je op dit moment nog altijd maar maximaal met vier aan een tafel zitten en moet je blijven zitten. Bediening gebeurt aan tafel. Tijdig aanwezig zijn of reserveren is de boodschap, want de plaatsen zullen beperkt zijn. Voetbal is een feest, maar hou het veilig, ook wanneer je thuis viert.”

Het plaatsen van een scherm kan gemeld worden via www.tienen.be/EK-voetbal. Voor een overzicht van alle deelnemende horecazaken, kan men volgende week terecht op www.tienen.be.

Lees meer over