Wat kan de afdeling beeldende en audiovisuele kunsten in Tienen voor jou betekenen?

9 september 2021 | 21u00 | Gepost door rik.poulman@te…
ART BK
De afdeling beeldende en audiovisuele kunsten van de Academie Regio Tienen stelt zijn deuren open. Tijdens het weekend van 11 en 12 september zijn er ‘Kijkdagen’ en gaat de laureatenexpo van start.

Nog 30 september is het mogelijk om in te schrijven voor een opleiding aan de Academie Regio Tienen. Voor wie nog geen keuze kon maken, zijn er dit weekend ‘Kijkdagen’ in de afdeling beeldende en audiovisuele kunsten. Van 10 tot 18 u kan je een parcours volgen doorheen de lokalen in het Vrijetijdscentrum. Het vertrekpunt is de grondstoffentuin voor het VTC-gebouw. In de vestigingsplaatsen Kumtich en Boutersem stellen de leerlingen tentoon op zaterdag 11 september van 9 tot 12.30 u.

Op vrijdag 10 september gaat de laureatenexpo van de 4de graad schilderkunst en tekenkunst van start in de huizen Jopan (Peperstraat 4) en Cordeel (Schapenmarkt). Een bezoek is mogelijk op zaterdag 11 en zondag 12 september van 10 tot 18 u, woensdag 15 september van 14 tot 18 u en zaterdag 18 en zondag 19 september telkens van 10 tot 18 u.

Lees verder onder de foto

Dit is een image

jopan

In aanloop naar de Kweikersdag, de Tiense feestdag op 10 oktober, vallen er in de winkeletalages in het stadscentrum bijzondere kunstwerken van 25 kunstenaars te spotten. Ze houden het midden tussen een eend, schaap en draak. In dat kader wordt op het digitale scherm van keurslager Verbiest in de Waaibergstraat ‘Crevettes et cochons pour Tirlemont’ getoond, een creatie van kunstenaar en voormalig leerkracht van ART, Gert Verhoeven. Ontdek jij de kweiker in de 3D-animatie? De deelnemende kunstenaars stellen van 15 oktober tot 15 november eigen werk tentoon in het voormalige gebouw van Jopan (Peperstraat 4).

Goed om weten is ook dat de ateliers van de 3de graad volwassenen en 4de graad in de hoofdschool van maandag 13 tot zaterdag 18 september open zijn tijdens de lesuren voor alle geïnteresseerden. De lessenroosters vind je op www.tienen.be/art. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen nog maandag 20 september een proefles volgen.

Meer info is terug te vinden op www.tienen.be/art

Lees meer over