Villa in Oplinter met cannabisplantage nog maar half jaar geleden verkocht

Drugspand Oplinter

Politiezone Getevallei is vorige donderdag, 6 januari, binnengevallen in een villa aan de Kummenbaan in Oplinter. De speurders troffen er 1.200 cannabisplantages aan. De enige aanwezige bewoner werd ook meegenomen.

Buurtbewoners vermoedden al een tijdje dat er iets loos was in de mooie villa die midden vorig jaar verkocht werd aan een koppel woonachtig in een Vlaams-Brabantse gemeente. Naar verluidt kochten zij de woning als geldbelegging en werd de woning via een immobiliënkantoor verhuurd aan een Nederlands echtpaar. Dat koppel is voor de buurt onbekend, en evenmin de persoon die er effectief woonde en die nu opgepakt werd. Wel was het de buren opgevallen dat er meestal ’s nachts licht brandde en dat er geregeld wagens met Nederlandse nummerplaat langs kwamen.

Volgens collega’s van ROB TV is de opgepakte persoon een man van 31 zonder gekende verblijfplaats in ons land.

Drugscriminelen worden steeds vindingrijker om hun teelt van cannabisplanten onder te brengen. Waar die vroeger meestal te vinden waren in leegstaande bedrijfspanden, zochten zij in dit geval naar een vrij dure ruime villa in een wat afgelegen straat, waarvan de maandelijkse huurprijs meer dan € 1.000 zou bedragen. Het is overigens niet de eerste keer dat in Oplinter een drugsplantage werd opgerold.

Lees meer over