Verlossende prik voor 700 personen Stichting Delacroix in Tienen

2 maart 2021 | 11u57 | Gepost door rik.poulman@te…
Delacroix
De vaccinatiecampagne tegen het covid-19 virus geraakt langzaam maar zeker op snelheid. Eind vorige week kregen meer dan 700 bewoners en het personeel van de Stichting Delacroix een eerste inenting.

Vlaanderen voert volop haar vaccinatiestrategie uit en dat is in Tienen niet anders. Na maanden geduld uit te oefenen staat de zorgsector letterlijk te springen om personeelsleden en cliënten te vaccineren en beschermen tegen het coronavirus.

Vorige week was Stichting Delacroix, de Tiense zorgvoorziening voor mensen met een beperking en niet aangeboren hersenletsel aan de beurt om haar bewoners en medewerkers te vaccineren tegen het coronavirus. Op donderdag en vrijdag vaccineerden zij meer dan 700 personen met hun eerste dosis van het Pfizervaccin.

“Dagelijks kregen we vragen van collega’s of we al een datum hadden, het was immers al eind februari”, vertelt Algemeen Directeur Fabienne Van Dam. Begin vorige week kwam het verlossende nieuws.

Het vaccinatieplan van Stichting Delacroix ging onmiddellijk van start. “De goede voorbereidingen hebben zeker hun vruchten afgeworpen”, gaat Van Dam verder, “en ook de levering verliep zeer vlot”. Via een track-en-tracecode werd er de dag van levering gedetailleerd opgevolgd waar de bestelwagen van Medista met de Pfizervaccins zich bevond.

De bewoners werden intern gevaccineerd op hun eigen campus door de artsen verbonden aan de voorziening, terwijl de personeelsleden werden opgedeeld in twee locaties. Hier werden telkens twee lijnen en een rustplaats voorzien om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook de bijwerkingen achteraf vielen goed mee. “Hoofdpijn en een pijnlijke arm waren de voornaamste symptomen, maar het vooruitzicht naar een betere toekomst verzacht dat snel”, concludeert Fabienne Van Dam. Midden maart maakt de zorgvoorziening zich opnieuw klaar voor het ontvangen van de tweede dosis.

Lees meer over