Veel meer terrasruimte deze zomer in Tienen

terras
Waag jij je vandaag al meteen op een terras in Tienen? Voor gebrek aan plaats hoef je waarschijnlijk niet te vrezen. Cafés en restaurants kunnen hun terras gratis uitbreiden en dat resulteert in extra veel terrasruimte deze zomer.

De horecazaken dienen bij hun heropening rekening te houden met een heel aantal richtlijnen, ook met de fransen die gisteren aan het licht kwamen. Zo moet er anderhalve meter afstand bewaard blijven tussen de gezelschappen en mogen er maximum 4 personen (tenzij het gezin groter is) per tafel plaatsnemen. Voor horeca-uitbaters met een kleiner terras is het door deze veiligheidsvoorschriften niet rendabel om een terras uit te baten. Een verminderde capaciteit betekent immers ook een lagere omzet.

Om die reden biedt de stad de horecazaken in de periode van 8 mei tot midden november ’21 de mogelijkheid om hun terrassen gratis uit te breiden. Tot op heden zijn er een 30-tal aanvragen voor zomerterrassen ingediend en goedgekeurd en zal de terrasoppervlakte in Tienen dubbel zo groot dan normaal zijn. Op de Grote Markt wordt met man en macht gewerkt aan de verharding zodat ook hier de terrassen snel kunnen opengaan.

Om de horeca te ondersteunen, heeft de stad Tienen 20 grote, duurzame terrasparasols (3 op 3 meter) aangekocht die ter beschikking gesteld zijn van haar horeca-uitbaters.

Lees meer over