Vaccinaties verlopen vlot in Tienen en dat geeft hoop

vaccinatiecijfers
De recente beperkingen die de federale regering ons oplegt, zetten een flinke domper op ons gemoed. Nieuwe vaccinatiecijfers in Tienen mogen toch enige hoop geven.

In Tienen kregen 3.918 inwoners hun eerste vaccin. Op een totaal van 28.441 personen boven de 18 jaar betekent dit 13,78 % van de bevolking. Daarvan hebben er ondertussen 2.025 hun tweede dosis ontvangen. De stad doet het hiermee iets beter dan het Vlaams gemiddelde dat op 11,4 % uitkomt.

Op 1 & 2 april staan er bijkomend nog 1.606 vaccinaties gepland en op 8 & 9 april nog eens 2.324. Tijdens de gemeenteraad van 25 maart kon burgemeester Partyka melden dat er weinig personen zijn die niet komen opdagen.

De stad beschikt over een reservelijst van personen die kunnen opgeroepen worden indien er vaccins op overschot zijn. Het gaan dan om politiemensen, kinderverzorgsters en kleuterleid(st)ers. Wie in de buurt van het vaccinatiecentrum woont en onmiddellijk beschikbaar is, kan zich melden voor een niet-officiële lijst. De kans voor personen op die lijst om opgeroepen te worden, is eerder gering.

Lees meer over