Trefpunt Verstandelijke Handicap, afdeling Tienen viert feest

STAN

STAN, het trefpunt Verstandelijke Handicap vzw viert op zondag 17 oktober haar 60ste verjaardag in Hangaar 44 in Glabbeek. Kevin Van den Bosch, bekend van ‘Down the Road’ zal daarbij aanwezig zijn. (foto: © Chris Leunen/STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap vzw)

STAN ‘Beter leven met een verstandelijke handicap’ is een vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap (en hun familie) en werd 61,5 jaar geleden opgericht om mensen met een verstandelijke beperking meer mogelijkheden te geven: recht op onderwijs, leuke activiteiten, recht op bijstand… Voorheen werden deze mensen immers zonder meer opgesloten in een ‘gesticht’ of thuis weggemoffeld.

Wijlen Raymond Lauwyck speelde een baanbrekende rol in het vernieuwde denken in de Tiense gehandicaptenzorg. Vanuit de eerste contacten in 1960 en de daaruit volgende oprichting van de vereniging richtte hij een aantal vzw’s op die personen met een handicap ondersteunen in elke fase van hun leven. Alles op een rijtje baat het over Huis in de Stad, Begeleid Wonen Tienen, Resonans, Pasform-Tievo, Amuze, MOVE!, Maatwerkbedrijven Blankedale en Delta, BLO De Sterretjes, BuSO, Toegankelijk Tienen & tRede.

Wil je er zondag ook bij zijn, contacteer dan Leona Cloots 016 77 84 71. De huidige voorzitter van deze lokale groep geeft op 17 oktober de fakkel door aan Evi Serron, werkzaam in maatwerkbedrijf Blankendale.

Kevin Van den Bosch (bekend van ‘Down the Road’) is peter van STAN. Hij woont in Boutersem en is ook aanwezig op het feest.

Lees meer over