Tiense scouts staan volgend jaar op straat

6 mei 2022 | 09u37 | Gepost door rik.poulman@te…
Scouts Tienen

Het bericht kwam echt als een donderslag bij heldere hemel, maar scoutsgroep FOS 213 De Hinde moet in 2023 haar lokalen aan de Sliksteenvest die ze huurt van GO-scholengroep Huis 11 verlaten. Het aantal leerlingen in basisschool De Luchtballon en vooral atheneum De Tintelstroom nam zodanig toe dat de school geen enkel lokaal meer kan missen.

Al bijna 30 jaar heeft scoutsgroep FOS De Hinde, in samenwerking met GO-scholengroep Huis 11, lokalen ter beschikking naast GO-school De Luchtballon aan de Sliksteenvest. Omwille van capaciteitstekort in de Tiense GO-scholen heeft de Raad van Bestuur van Huis 11 nu beslist het huurcontract van De Hinde niet te verlengen. De scholengroep staat momenteel niet open voor de zoektocht naar een oplossing in samenwerking met de Tiense GO-scholen. Concreet wil dat zeggen dat de scoutsgroep met 174 leden vanaf eind 2023 geen onderdak meer heeft.

Lees verder onder de foto
Scouts Tienen

“Voor ons kwam dit bericht helemaal onverwacht toe”, vertelt de groepsleider Willem De Rycke. “Onze lokalen zijn niet hip of modern, maar ze zijn onze thuis, waar we elke zaterdag opnieuw fantastische momenten beleven met de kinderen. We beschikken over 6 lokalen, eentje voor elke leeftijdsgroep, stockageruimte voor ons kampmateriaal en over een groot speelveld. En dat alles vlakbij het centrum. Dankzij goede relaties met de scholengroep betaalden we 1.500 euro huur per jaar. Voor een scoutsvereniging is niet alleen de ruimte, de veiligheid en de ligging, maar ook de prijs belangrijk.”

Samen met het Tiense stadsbestuur zal De Hinde nu op zoek gaan naar mogelijkheden voor de huisvesting. De scoutsgroep zoekt daarbij naar panden met voldoende binnen- en buitenruimte in een veilige omgeving, tegen een betaalbare prijs en bij voorkeur een oplossing die hen ook op langere termijn zekerheid voor huisvesting geeft.

Lees meer over