Tienenaars in ademnood hebben boodschap voor politici die niet willen luisteren

printscreen
De website www.ademruimtetienen.be met de portretten van tientallen Tienenaars – het moeten er honderden worden – die zich zorgen maken over de mogelijke uitbreiding van de industriezone, wil op een originele manier politici wakker schudden en hen confronteren met bezorgdheden van hun kiezers.

“Wij zijn bezorgd”, luidt het op de website. “De stad Tienen en de provincie Vlaams-Brabant hebben plannen om een nieuw industrieterrein van 47,5 hectare in te richten op het Soldatenveld in Tienen. Was jij hiervan op de hoogte? Wij alvast niet!” Deze website geeft bezorgde buurtbewoners en sympathisanten de ruimte om hun bezorgdheden te delen.

pr2

“Iedere stem is belangrijk en moet een plaats krijgen zodat ze gehoord wordt! Wil jij ook gehoord worden? We komen graag langs om een foto van jou te maken en een babbeltje te slaan! Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met een zwarte stift en een A4. Enthousiasmeer je vrienden, familie, buren,… en laat die foto’s maar komen! Alle prachtige plaatjes zijn welkom op adem.ruimte.tienen@gmail.com.”

Een website met weinig woorden, maar des te meer herkenbare mensen die een boodschap hebben. Ze zijn ook terug te vinden op Facebook en Instagram.

prsc3

Lees meer over