Tienen heeft ambitieuze plannen met huidige klinieksite

23 juli 2021 | 11u55 | Gepost door rik.poulman@te…
H.Hartsite
Wanneer de H.Hartkliniek over enkele jaren haar huidige vestigingsplaats in de Kliniekstraat definitief verlaat voor de Houtemstraat, wil het stadsbestuur klaar zijn met een masterplan voor de site van het regionaal ziekenhuis. De zoektocht naar een ontwerper kan nu beginnen.

“Wij gaan een masterplan laten opmaken voor de site van het regionaal ziekenhuis H. Hart, gelegen in de stadskern van Tienen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bram Delvaux (Open VLD). “Op termijn gaat het ziekenhuis de site verlaten, waardoor de terreinen vrij komen voor herontwikkeling.”

Het project omvat het gebied tussen de Oude Vestenstraat, de Kliniekstraat, de Leuvensestraat, de Oude Leuvensestraat en de Gilainstraat, in het historische ‘Hof van Kabbeek’.

“Door de strategische ligging in het centrum van Tienen, de omvang van het gebied en de aanwezigheid van waardevol erfgoed, vormt de herontwikkeling één van de belangrijkste binnenstedelijke uitdagingen voor de komende jaren”, aldus de schepen.

De stad ambieert een kwalitatieve invulling met een mix van functies binnen een groene, verkeersluwe en klimaat-robuuste omgeving, waarbij een brug geslagen wordt tussen stadsontwikkeling, publieke ruimte, architectuur en erfgoed.

Om vanaf de opstart van het project de kwaliteit te waarborgen, werkt de stad samen met de Vlaamse Bouwmeester. De zoektocht naar een ontwerper voor de opmaak van het masterplan gebeurt via een open oproep. Kandidaturen zijn welkom tot en met 27 augustus om 11 uur via www.vlaamsbouwmeester.be.

Lees meer over