Terras populair café in Tienen week dicht door roekeloze klanten

cafe bij pieter
De politie ontruimde gisteren in de namiddag café Bij Pieter in de Spiegelstraat. Een pak klanten lapten er zowel binnen als buiten de coronamaatregelen aan hun laars. Het café blijft minstens tot het einde van de week gesloten.

Dit is text

Het is al de tweede keer dat het café dicht moet op politiebevel. Het relatief kleine café in de enige verkeersvrije straat van de stad is erg populair. In gewone tijden staan er tal van klanten rond de bartafels. Blijkbaar waren zij gisteren vergeten dat het geen gewone tijden zijn. Zowel binnen als buiten stonden ze vaak dicht bijeen. Van de anderhalve meter afstand geen sprake. Hun gedrag stoorde heel wat voorbijgangers en het duurde dan ook niet lang vooraleer de politie werd verwittigd en ingreep. Een PV voor het niet naleven van de coronamaatregelen is opgesteld.

Overigens is het niet de eerste keer dat het café op een negatieve manier in het nieuws komt. Kort na de eerste lockdown ging de politie er aankloppen wegens het schenden van de toen geldende regels. Volgens de eigenaar bevond hij zich toen in zijn privégedeelte met vrienden en dat deel van de woning is alleen bereikbaar via de ingang van het café.

Lees meer over