Subsidie voor vergroening atheneum en VIA Sint-Jozef kleuterschool in Tienen

15 januari 2021 | 11u39 | Gepost door rik.poulman@te…
Atheneum Tienen
Het GO! Atheneum en de VKS in Tienen ontvangen van de provincie Vlaams-Brabant een subsidie voor de vergroening van hun schoolomgeving. “Kinderen hebben nood aan natuur. Daarom is het zeer zinvol dat ze via hun school in contact worden gebracht met natuur”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu.

Vanuit de betrokkenheid van leerlingen van het GO! Atheneum Tienen bij de klimaatproblematiek, werd in de schoot van de leerlingenraad een klimaatcomité opgericht en vanuit de leerkrachten een pedagogische werkgroep milieu en duurzaamheid. Bij beiden werd de noodzaak gevoeld om ook de eigen school te gaan vergroenen.

De school maakte daarom, samen met het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, een inrichtingsplan op voor een groenere school. Zo gaan ze schaduwbomen en struiken op de grijze speelplaats en bomen, struiken en bloembollen in de voortuin planten. Voor het project ‘GO! Atheneum Tienen in het groen’, kunnen ze rekenen op € 1.782,37 subsidie.

Ook de VKS VIA Sint-Jozef Tienen doet een beroep op het Regionaal Landschap Zuid-Hageland. De kleuterschool beschikt over een binnentuin waar momenteel weinig mee wordt gedaan. De subsidie van € 2.274,37 zal worden gebruikt om de binnentuin en een grotere speelplaats in te richten. Er worden 6 extra bomen, struiken en hagen en klimplanten aangeplant. Een extra speels element is de wilgenhut- en tunnel. Aan elke kleuterklas komt een plantenbak en daarnaast komt er een grotere moestuin en kleinfruit. Samen met de MOS-begeleider ging de school ook aan de slag om een educatief plan uit te werken. Er werden inleef-, actie- en toonmomenten bedacht en achtergrondinformatie opgezocht rond respectievelijk kruiden, bloemen, groenten en fruit. De ouders en grootouders zullen zoveel mogelijk betrokken worden bij de moestuin.

Lees meer over