Solidariteitsactie maakt aankoop van tilsysteem mogelijk voor ’t Prieeltje

prieeltje
Veel vroeger dan verwacht dankzij een solidariteitsactie van KBC Tienen-Hageland en van de gemeente Kasterlee kon ’t Prieeltje, een kleinschalig multifunctioneel centrum In Hakendover voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking een tilsysteem aankopen, waarmee kinderen rug-sparend kunnen worden verplaatst.

Normaal gezien worden de kinderen opgevangen in de lokalen in Hakendover maar omdat het oude gebouw afgebroken werd en er een nieuw gebouw voor in de plaats zal komen, heeft ’t Prieeltje een tijdelijk onderkomen gevonden in het vroegere kinderdagverblijf Ons zonneke in Landen.

“Dat de vroegere sponsors hen niet vergeten zijn, mochten ze ervaren toen ze op zoek gingen naar financiering van het hoognodige plafondtilsysteem”, vertelt verantwoordelijke Marijke Vananroye. “Met het tilsysteem worden kinderen rug-sparend verplaatst. In de volksmond werd dit vroeger ook wel eens een ‘stalen verpleegster’ genoemd.”

Marijke: “Dankzij de steun van de solidariteitsactie van KBC, van Kiwanis Tienen Hageland en van de gemeente Kasterlee kon het tilsysteem nu al aangekocht worden. Deze gemeente Kasterlee bestelde 9015 kaartjes bij ’t Prieeltje zodat elke bewoner een kaartje in de bus kreeg om hen een hart onder de riem te steken in de zware coronatijd. De vrijwilligers van KBC en Kiwanis Tienen-Hageland steunden ’t Prieeltje al meermaals in het verleden. Dankzij de solidariteit van deze drie organisaties konden wij veel sneller dan verwacht zo’n tilsysteem aankopen. En uiteraard verhuist dit mee naar de nieuwbouw in Hakendover.”

prieeltje nw

Lees meer over