Solidair Tienen zoekt zaal voor inleveren van kleding en huisraad voor mensen die alles verloren

solidariteitsactie
 

Het is lovenswaardig dat alvast heel wat Tienenaars bereid zijn een solidariteitsactie te starten, maar enige structuur zit er momenteel nog niet in, wat meteen een zeker risico inhoud op conflicten. Misschien kan iemand hier de leiding op zich nemen?

Bij Bezorgd om Mensen is men alleszins opgezet met het initiatief, maar zelf zitten ze daar zelf met de handen in de haren. De hangaar die zij huren staat zelf onder water. Vrijwilligers zijn er bezig om alles zoveel mogelijk op te ruimen, maar pas als het water helemaal verdwenen is, kan men er aan een evaluatie beginnen.

Iemand suggereert om Pand10, het vroegere stationsbuffet daarvoor beschikbaar te stellen.  De actie zal zich vermoedelijk de komende dagen wel structureren, maar mensen met kennis van dergelijke acties vragen om niet onbesuisd tewerk te gaan. Hou fb Durf te vragen Tienen in de gaten.

Kleine goederen kunnen op zaterdag 17 juli tussen 10 en 18 u. worden ingeleverd in Pand 10. Het gaat om kleding in goede staat, kuisproducten, niet vervallen en niet bederfbare voeding en dierenvoeding alsook klein speelgoed. Als het andere wordt momenteel niet aanvaard.

Lees meer over