Schoenmaker Roger Thioulants overleden

18 mei 2022 | 20u04 | Gepost door rik.poulman@te…
Roger Thioulants

Vandaag is schoenmaker Roger Thioulants overleden. Met hem verliest Tienen opnieuw een van zijn bekendste inwoners.

Roger nam in 1959 de ouderlijke schoenmakerij in de Leuvensestraat over. Zelf had hij de stiel in Anderlecht geleerd. Ook als lederbewerker kende hij alle kneepjes van het vak. Vele jaren geleden heeft hij nog gewerkt voor het bekende handtassenmerk Delvaux.

Alle dagen stond hij al om 6 uur in de winkel. Een traditie van vele jaren terug. Mensen op weg naar de trein brachten ’s morgens hun kapotte schoenen bij hem binnen en wanneer ze ’s avonds naar huis terugkeerden, was alles piekfijn hersteld. Zij werkplaats had iets iconisch. Waarschijnlijk is er sinds hij er begon, nooit iets in veranderd. In zijn vak was hij een man met gouden handen.

Naast zijn werk, was Roger ook een gepassioneerd verzamelaar van al wat met Tienen te maken had. Hij heeft altijd gezegd dat hij zou blijven werken zolang hij dat fysiek aankon. Over vier dagen zou hij eenentachtig jaar geworden zijn.

Voor een laatste groet aan Roger bent u welkom in het uitvaartcentrum Rummens, Aarschotsesteenweg 50-60 in Tienen op maandagavond van 19 tot 20 uur. De afscheidsceremonie, zal plaatshebben in de aula van het uitvaartcentrum op dinsdag 24 mei om 11.30 uur.

Lees meer over