RZ Tienen stopt voorlopig met niet dringende ingrepen waarbij hospitalisatie nodig is

ziekenhuis

De druk op het regionaal ziekenhuis in Tienen is momenteel enorm hoog. Om die reden worden niet dringende ingrepen die hospitalisatie vragen voorlopig stopgezet. Chirurgische ingrepen in het dagziekenhuis gaan gewoon door.

Het uitstellen van niet-urgente ingrepen heeft deels te maken met het vrijhouden van genoeg bedden voor covidpatiënten, maar eveneens omwille van personeelstekort. Verschillende personeelsleden zitten in quarantaine omdat ze in contact kwamen met besmette personen.

“Wij evalueren de situatie van dag tot dag”, aldus algemeen directeur Hans Struyven, “en wij hopen dat wij op zeer korte tijd onze gewone activiteiten kunnen verder zetten.”

Volgens labodirecteur dr. Reinhilde Reyckaert blijkt uit laboanalyses dat veel personen die reeds twee vaccinaties hebben gekregen, toch nog vaak virusdeeltjes hebben. Gelukkig zijn zij bijna nooit ernstig ziek. Het is een duidelijk bewijs dat vaccins wel degelijk werken tegen de ziekte, maar niet tegen besmetting. De vaccinatie herhalen, de derde prik waarvoor wij worden uitgenodigd, is dus zeker nodig.

Lees meer over