RZ Tienen polst naar de mening van patiënten en hun familie

RZ Tienen
In het RZ Tienen krijgen patiënten voortaan inspraak. De initiatiefnemers willen hun mening weten, onder andere over de beleving maar eveneens hoe ze een nog betere zorg kunnen verlenen en wat de ideale patiëntenkamers zijn.

“In het verleden hebben we al verschillende focusgroepen geouden. Zo organiseerden we vorig jaar een groep voor  covidpatiënten. Door naar hen te luisteren, hebben we onze zorg tijdens de 2de en 3de golf kunnen verbeteren. De ervaringen en meningen van de patienten en hun familie zijn enorm leerrijk”, zegt diensthoofd kwaliteit en procesoptimalisatie Eva Marie Castro (links op bovenstaande foto).

Het project krijgt de naam Zorgen Doen We Samen en dat is niet toevallig. “Hiermee doelen we ook op zorg buiten de muren van het ziekenhuis. Het patiëntenpanel zal niet alleen nadenken over de zorg in het het ziekenhuis maar over die in de brede regio”, gaat projectmedewerker Sigrid Van De Poel (rechts op de foto) verder. “Hoewel dergelijke panels niet nieuw zijn, is de structurele samenwerking met patiënten wel uniek in de regio. Ik denk dat we daar trots mogen op zijn.”

Het project wordt momenteel opgestart in samenwerking met Trefpunt Zelfhulp, dat als onafhankelijke partner zal fungeren om alles in goede banen te leiden.

Patienten of familieleden die willen meewerken kunnen zich online aanmelden op www.rztienen.be/patiëntenpanel.

Lees meer over