RSC-Tienen pronkt met 3 Vlaams-Brabantse indoorkampioenen

12 januari 2022 | 14u26 | Gepost door rik.poulman@te…
RSC-Tienen kent een sterke jeugdwerking en dat uit zich in mooie sportieve resultaten

RSC-Tienen komt mooi uit het Vlaams-Brabants jeugdcriterium indoor skeeleren. Met maar liefst 24 renners uit Tienen, op zich een geweldig aantal, kon de club ook 3 kampioenstitels huiswaarts nemen. (Archieffoto)

De wedstrijden vonden plaats op zaterdag 27 november 2021 en zaterdag 8 januari 2022 tussen de Vlaams-Brabantse clubs RSC Heverlee, RSC Tienen en Reko Zemst. In niet-coronatijden wordt dit criterium gereden over drie manches in de gemeenten van de drie clubs. Deze keer bestond het jeugdcriterium uit twee manches en werden ze gereden in de ruime zaal van sportoase Leuven.

Aan de start van de twee manches stonden in totaal 24 Tiense renners, waarvan 8 Kato, Febe, Mart, Roos, Mila, Felien, Yarne en Nissa als nieuwelingen.

Leander Deroye , Amelie Ignoul, Roos Ulens, Yarne Kerkhofs , Bram Janssens, Kato Hoelbeek, Febe Tollet, Luca Lemmens, Nina Helena Richiutti en Luca Brouwers namen deel aan 1 manche waar ze ook een mooie prestatie konden neerzetten. 13 renners reden beide wedstrijden en scoorden voor de twee manches in het klassement.

Bij de benjamins (jongens en meisjes) werd nieuweling Mart Deroye knap eerste in haar allereerste indoorwedstrijd en werd zij Vlaams-Brabants indoor kampioen. Mila Deploige legde binnen deze categorie beslag op de zevende plaats. Kobe Honshoven (4de plaats), Doutzen Camps (5de plaats) en Felien Deploige (6de plaats) streden binnen de ruime categorie van de miniemen meisjes en jongens voor een mooie plaats in het eindklassement. Bij de pupillen jongens greep Mille Flawinne net naast het podium en werd vierde in zijn categorie.

Slotmanche in Tienen

Lenn Kusters veroverde bij de scholieren jongens de gouden plak en mag zich Vlaams-Brabants indoor kampioen noemen. Lukas Reynaerts finishte als vijfde. Bij de scholieren meisjes mocht Elise Bergé op de hoogste trede van het podium staan waardoor ze Vlaams-Brabants indoor kampioen werd en was Lien Hoelbeek vijfde in deze categorie. Nissa Vanbrabant werd in haar allereerste competitiewedstrijd elfde. Vik Reynaerts veroverde de zilveren plak bij de Cadetten jongens. En bij de Cadetten meisjes werd Lotte Hoelbeek mooi tweede.

RSC Tienen is zeer tevreden met deze resultaten. Op zondag 9 januari startte het Vlaams Indoor Kampioenschap skeeleren dat loopt over 4 manches. De slotmanche wordt op zondag 20 februari in Tienen betwist.