Psychologisch drama van Hagelandse filmmakers in première in De Kruisboog

5 oktober 2021 | 06u52 | Gepost door rik.poulman@te…
moonlighter

Op vrijdag 22 oktober gaat de nieuwe film Moonlighter van Ruben Goffin (Hoegaarden) en Kane Adams (Gelrode) in première in CC De Kruisboog. Beide filmmakers verloren hun vader en vonden steun bij elkaar en in het film maken. Het resultaat is een pakkende film.

Om het eentonig bestaan en de verveling die de lockdown met zich meebracht te verdrijven, ondernamen filmmaker Ruben Goffin en muzikant Kane Adams samen verscheidene uitgebreide wandelingen. Op hun lange tochten langs Vlaamse bossen en velden praten de twee vrienden over hun kunst die ze door de pandemie on hold moesten zetten en over hun leven dat stil leek te staan.

“Ik werd gek van het stilzitten, terwijl Kane andere, moeilijkere momenten doormaakt”, vertelt Ruben. “Niet lang geleden is zijn vader overleden. Zijn verdriet was nog heel vers en het is moeilijk dit een plaats te geven.”

Ruben maakte enkele jaren geleden hetzelfde mee en begrijpt zijn pijn heel goed. Kane wilde het atelier waarin zijn vader aan oldtimer motoren werkte en vele uren doorbracht, op beeld vastleggen, als aandenken voor later.

Het eerste idee om een korte documentaire te maken moet al snel plaats ruimen voor een iets ambitieuzer concept. Ze besluiten Kanes verdriet en zijn vaders atelier te gebruiken als basis voor het scenario van een film. Het resultaat wordt uiteindelijk een psychologisch drama van ca 50 min.

Confrontatie

Moonlighter is een psychologisch drama/actie. Na het overlijden van zijn vader worstelt Bart met zichzelf. Als gitarist vond hij lange tijd troost in zijn muziek en in zijn relatie. Wanneer hij eindelijk gedwongen wordt om de confrontatie met zijn verdriet aan te gaan, komt zijn leven op losse schroeven te staan en dreigt hij weg te zakken in een neerwaartse spiraal van onverwerkte emoties en pijn. Lukt het hem om zijn vader los te laten of sleurt zijn verdriet hem onverbiddelijk mee de afgrond in? De muzikale scènes, brullende motoren en indrukwekkende skateboard tricks slepen je, net zoals de intrigerende mix van digitaal en analoog camerawerk zonder veel moeite mee in dit persoonlijke verhaal boordevol muziek, actie en emoties.

Première op vrijdag 22 oktober van 20.15 tot 21.30 uur in de theaterzaal van De Kruisboog. Tickets kosten € 4 en € 3 (55+ en 26-) Reserveren kan via https://webshoptienen.recreatex.be/

Lees meer over