Politie brengt eigen krant uit om communicatie met de burgers te bevorderen

Politiekrant
De agenten van de politiezone Getevallei worden een beetje journalist en brengen nu al enige tijd hun eigen politiekrant uit, Sinds kort kan je de derde editie afhalen in alle politiekantoren. Op die manier willen ze meer verbinding maken met burgers en partners.

“Drie jaar geleden, na de fusie van de zones Tienen-Hoegaarden met de politiezone LAN (Landen, Linter, Zoutleeuw) zijn we hiermee begonnen. Het initiatief ligt in het verlengde van de waarden die we als politiezone willen uitstralen naar onze burgers en partners toe. Zowel het communicatieve als het feit dat we verbinding zoeken met iedereen zijn hier belangrijke aspecten in. We gaan voor een open communicatie met de burgers en daarin kan deze krant zeker helpen”, zegt communicatieverantwoordelijke Julie Huyghebaert.

Voor de politie is het heel belangrijk om contact te maken met de burgers. “Door het werken op afspraak en voor niet dringen aangiftes en meldingen kunnen wij een dienstverlening verzorgen op maat van de burgers en dit helpt ons hen bij te staan en te informeren. Zo willen wij de band met de burgers versterken. 

Het gaat trouwens de goede weg op, want onlangs kreeg een leerlinge opdracht van de school, waarbij we tekst en uitleg over het beroep van politie-inspecteur hebben gegeven en tevens een rondleiding hebben gedaan.

Meer informatie over de werking politiezone Getevallei vind je op hun website www/politie.be/5910 of de facebookpagina www.facebook.com/politieGetevallei. 

Lees meer over