Overleg met horeca over terrassen op Tiense Grote Markt

29 januari 2021 | 07u36 | Gepost door rik.poulman@te…
Terrassen grote markt
Het stadsbestuur van Tienen gaat volgende week op 4 februari online overleggen met horeca-uitbaters over de opties die mogelijk zijn voor terrassen na de herinrichting van de Grote Markt.

Op de aanbesteding die het stadsbestuur deed bij verschillende constructeurs is er slechts één offerte binnengekomen. “Die ligt een stuk duurder dan de raming die was vooropgesteld”, zegt schepen Tom Roovers. “Financieel is het nu zeker niet het moment om grote bedragen te vragen van horeca-uitbaters. Uit wat wij vernemen van de meeste zaken op de Grote Markt is er een keuze voor open terrassen. Het architectenbureau is hiermee aan de slag gegaan en vorige week hebben wij vanuit het schepencollege feedback gegeven.”

Roovers: “Het is nodig om meer transparantie te geven naar de sector en daarom gaan wij volgende week online overleg plegen. De voorkeur wordt gegeven aan open terrassen met uitschuifbare overkappingen. Belangrijk daarbij is dat ze voldoende stabiel zijn en windbestendig. Er is ook mogelijk om te opteren voor hoge of lage zijwanden.”

Omdat de Grote Markt toch wat beschermde gevels telt, wordt eveneens een portiekconstructie aangeboden die voor de gevel kan worden geplaatst. Volgens schepen Roovers willen de meeste uitbaters die voorheen een vaste constructie hadden, meegaan in het verhaal.

Lees meer over