Oproep naar vrijwilligers voor trage wegen in Tienen

21 januari 2022 | 06u30 | Gepost door rik.poulman@te…
In een eerste fase wil men het netwerk in kaart brengen.

De stad Tienen wil de komende jaren een breed gedragen plan voor de trage wegen ontwikkelen. Bedoeling is deze een volwaardige rol in de verkeersstructuur te geven. En daarbij kunnen vrijwilligers helpen.

In een eerste fase is het belangrijk om het netwerk gedetailleerd in kaart te brengen. Hierbij kan de stad alle helpende handen gebruiken. Heb je zelf wat streekkennis of heb je zin om te ontdekken welke trage wegen er in jouw buurt te vinden zijn? Schrijf je in voor het startmoment op zaterdag 12 februari via deze link https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=3oQXs2DpJEKaOwbsKuu5HEa0w3qmU41Dgnlfki7C4_1UOUxTR0ZDTEdWNDQyWldaNVNZTTFOWVU4RC4u

De inventarisatie van de trage wegen op het grondgebied Tienen wordt gegund aan Trage Wegen vzw. Zij zijn specialist ter zake en de stad Tienen is dan ook blij dat zij een partner worden in dit verhaal. Voor de inventarisatie zullen zij in eerste instantie vertrekken van de gegevens in de Atlas der Buurtwegen.

Vervolgens zal men, met de hulp van vrijwilligers, op het terrein zelf gaan inventariseren. Daarbij wordt rekening gehouden met een aantal specifieke elementen, zoals het opnemen van historische elementen, bestaand straatmeubilair, het type verharding en de (juridische) status van de trage weg.

Lees meer over