Nog heel wat kansen voor wie vaccinatie miste

12 augustus 2021 | 10u11 | Gepost door rik.poulman@te…
vaccibus
Tijdens de Last Mile van de vaccinatiecampagne zet Eerstelijnszone Zuidoost Hageland (ELZOH) niet alleen in op de vaccinatiecentra in Tienen en Landen, er komt ook een Vaccibus. Van midden augustus tot midden september zal deze meerdere locaties aandoen.

De Vaccibus is volledig uitgerust als mobiel vaccinatiecentrum. Veel kleinschaliger dan VC Tienen en VC Landen, maar wel met alle nodige middelen en de nodige privacy. De vaccinatie met J&J of Pfizer zal plaatsvinden aan de Vaccibus of in een lokaal op de locatie. Alles verloopt onder toezicht van een arts.

ELZOG bevestigt nog maar eens dat de vaccinatiecentra in Tienen en Landen open blijven tot oktober en spreekt daarmee de talrijke foute berichten tegen die op sociale media werden gepredikt. De volgende dagen en weken krijgen zo alle 12+’ers de kans om een eerste prik te krijgen tegen de start van het nieuwe schooljaar. Maar ook wie tijdens de zomervakantie niet beschikbaar is, kan zo in het vertrouwde vaccinatiecentrum gevaccineerd worden. Iedereen die zijn eerste prik, om welke reden dan ook, gemist heeft, krijgt immers een nieuwe kans via een automatische heruitnodiging.

Voor de vaccibus hoef je geen afspraak te maken. Hieronder vind je informatie waar de bus langs komt in de zuid-Hagelandse gemeenten.

Lees verder onder de foto

planning

Twijfel je nog over je vaccinatie? Praat er dan over met je huisarts of apotheker. Zij kunnen je alle informatie bezorgen om een weloverwogen keuze te maken. Heb je je vaccin geweigerd, maar wil je nu toch gevaccineerd worden? Dan moet je die weigering eerst intrekken om nog een nieuwe kans te krijgen.

Je kan vrij langskomen op de volgende momenten in Tienen:

Kerk Grimde:

Vrijdag 3 september – 15.00 - 18.00 uur

Woensdag 8 september – 13.00 - 16.00 uur

Park Passionisten:

Dinsdag 7 september – 15.00 - 18.00 uur

Zaterdag 11 september – 14.00 - 17.00 uur

Station Tienen:

Vrijdag 10 september – 13.00 - 16.00 uur

Dinsdag 14 september – 16.00 - 19.00 uur

Lees meer over