Nieuwe fase herinrichting Grote Markt heeft invloed op autoverkeer

12 mei 2021 | 11u28 | Gepost door rik.poulman@te…
grote markt noordkant
Deze week is een nieuwe fase aangevangen van de herinrichting van de Grote Markt. Van het gemotoriseerd verkeer vraagt dit een hele aanpassing. Voor voetgangers blijft het marktplein steeds bereikbaar.

De werken aan de Grote Markt van Tienen schieten goed op. Deze week gaat de vijfde fase van start aan de noordzijde van de Grote Markt. De parking op het marktplein blijft bereikbaar tot begin juni. Nadien wordt alternatieve parkeergelegenheid voorzien.

Schepen van Infrastructuur Tom Roovers: “Tijdens de vijfde fase van de heraanleg wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Gilainstraat en het kruispunt met de Dr. J. Geensstraat/Leuvensestraat. De werken omvatten de aanleg van de riolering, de huisaansluitingen en de funderingen in het gedeelte tussen de Gilainstraat en de ingang van de academie. Tegelijkertijd worden de werken aan de westzijde van de Grote Markt (kant horeca) verder uitgevoerd.”

Het kruispunt van de Grote Markt met de Dr. J. Geensstraat/Leuvensestraat zal tot begin juni open blijven voor doorgaand verkeer. Ook de parking op de Grote Markt blijft tot dan bereikbaar via de Dr. J. Geensstraat. De parking verlaten kan in de richting van de Leuvensestraat.

Vanaf begin juni wordt het kruispunt van de Grote Markt met de Dr Geensstraat/Leuvensestraat afgesloten. De toelevering van goederen in de Leuvensestraat zal dan dienen te gebeuren via de Oude Vestenstraat. Ook is dan de parking op de Grote Markt niet meer bereikbaar. Alternatieve parkeergelegenheid zal voorzien worden op het nieuw aangelegde gedeelte voor het stadhuis, met een in- en uitrit langs de Kalkmarkt. Op dat moment zal het kruispunt van de Grote Markt met de Peperstraat/Broekstraat opnieuw open zijn.

“Er zal steeds gezorgd worden voor een doorgang voor de voetgangers tussen de blauw/gele panelen en de gevellijn zodat de woningen en handelszaken toegankelijk blijven”, aldus schepen Roovers. “De bushalte op de Grote Markt wordt in deze fase nog steeds niet bediend. Bij gunstige (weers)omstandigheden zal fase 5 eind augustus afgerond worden.

Lees meer over