Nieuwe campagne in strijd tegen al het vuil in de stad

proper Tienen
Tienen lanceerde vrijdag 11 juni de campagne Samen voor een proper Tienen. De stad wil hiermee stevig inzetten om Tienen netjes te houden. Bedoeling is iedereen op te roepen en te bedanken om de stad proper te houden en dit aan de hand van positieve boodschappen.

De focus ligt op 4 grote pijnpunten, met name sigarettenpeuken die overal rondslingeren, sluikstorten, het al dan niet opruimen van de hondenpoep en het tegengaan van het misbruiken van openbare vuilnisbakken.

Om mensen zich hiervan bewust te maken komen er slogans op stoepborden, stickers, beachvlaggen en spandoeken en er zullen ook grondsjablonen geplaatst worden met eenzelfde boodschap die ook verschijnt op bierviltjes.

Daarnaast neemt Tienen deel aan het coachingtraject van Mooimakers, een Vlaams initiatief dat eveneens inzet op een propere omgeving. In samenwerking met De Lijn rolt de stad een proefproject uit om na te gaan of het plaatsen van peukenpalen kunnen zorgen voor een vermindering van het aantal peuken op de grond. Deze maand nog wordt dit project afgerond en zouden de resultaten ervan bekend moeten zijn.

Binnen het coachingtraject werden de 348 vuilnisbakken in de stad geïnventariseerd. Bedoeling is na te gaan welke meermaals overvol zitten en waar regelmatig vuil ernaast wordt gestort. Na het aanbrengen van een waarschuwing en wanneer er dan geen verbetering waar te nemen is, zullen die worden weggehaald.

Lees meer over