Nieuw retro-fotoboek over Hakendover verschijnt in maart 2022

13 december 2021 | 17u26 | Gepost door rik.poulman@te…
Fotoboek Hakendover

In de loop van de maand maart verschijnt het tweede deel van een retro-fotoboek over Hakendover. De gepubliceerde foto’s werden genomen tussen 1950 en 1980.

“De focus ligt bij het tweede deel meer op de mensen van Hakendover, op het leven toen... in de naoorlogse periode”, vertelt samensteller Kris Merckx. “De meeste mensen die je in het boek ziet opduiken zijn voor velen nog ‘oude bekenden’. Maar toch kunnen we er zeker van zijn dat er vele beelden in zitten die nooit eerder zijn gepubliceerd of op zijn minst voor een lach en traan zullen zorgen bij de lezer/kijker.”

Lees verder onder de foto
Fotoboek Hakendover

Met Pasen 2021 verscheen het eerste deel van het boek “Ogenblikken” en een documentaire film over de bedevaart en paardenprocessie van Hakendover. De boeken bevatten foto’s uit de periode 1800-1950. Veel kopers van het eerste deel zijn vooral enthousiast omdat de boeken hoofdzakelijk foto’s bevatten en een terugblik geven op hoe het leven toen was: anders en toch altijd nog een beetje hetzelfde. Ze zijn tevens een hart onder de riem omdat het dorp al twee jaar op rij de paardenprocessie moest missen.

Lees verder onder de foto
retroboek Hakendover_3

Kris Merckx: “Dergelijke boeken kennen een beperkte oplage. Om te vermijden dat wij achteraf met onverkochte exemplaren zitten, worden enkel het aantal exemplaren gedrukt die vooraf werden besteld met een print on demand techniek. Merk ook, alle oude zwartwit beelden werden met nieuwe technologie ingekleurd. Wij maken het bovendien mogelijk dat eenieder die het boek voor 31 december bestelt ook nog een eigen foto en tekst eraan kan toevoegen.”

Meer info vind je op www.hakendover.be/ogenblikken2
Nieuw boek hakendover

Lees meer over