Na nieuwjaar wordt herinrichting Tiense Grote Markt aan horecazijde aangevat

10 december 2020 | 11u31 | Gepost door rik.poulman@te…
Werken Grote Markt Tienen
De transformatiewerken aan de Grote Markt van Tienen zitten op schema. Vanaf maandag 4 januari wordt de vierde fase langs de horecazijde van het marktplein aangepakt. Dat brengt enige verkeershinder met zich mee, maar woningen en handelszaken blijven toegankelijk. Busreizigers kunnen gebruik maken van de halte op de Goossensvest. Voorbereidende werken vinden plaats in de week van 14 december.

In augustus van dit jaar ging de heraanleg van de Grote Markt van Tienen van start. Tussen de Nieuwstraat en de Gilainstraat is de riolering ondertussen volledig aangelegd. Momenteel wordt in deze zone de kasseiverharding aangebracht. Op de Grote Markt is er een groot bufferbekken gebouwd en wordt tussen dit bufferbekken en het oude gedeelte van het stadhuis de riolering aangelegd.

Vanaf maandag 4 januari gaat de vierde fase van de heraanleg in. In deze fase wordt er gewerkt tussen de Peperstraat en het kruispunt van de Grote Markt met de Dr. J. Geensstraat. In deze zone zal de bestaande verharding opgebroken worden en wordt tot eind februari een gescheiden riolering aangelegd. Begin februari start de aanleg van een waterpartij op de Schapenmarkt ter hoogte van de circusschool. Vanaf maart wordt er werk gemaakt van de nieuwe fundering, om vervolgens de nieuwe bestrating aan te brengen. Deze timing is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

Een doorgang voor de voetgangers zal steeds voorzien worden (tussen de blauw-gele panelen en de gevels) zodat woningen en handelszaken toegankelijk blijven. Fietsers nemen hun fiets aan de hand of rijden om via de Nieuwstraat en Spiegelstraat. De bushalte op de Grote Markt zal in deze fase niet meer bediend worden.

Reizigers van de marktbussen kunnen gebruikmaken van de halte op de Goossensvest. Voor de andere lijnen vinden ze de nodige info op www.delijn.be.

In de omliggende straten van de Grote Markt gelden tijdens deze fase de volgende verkeersmaatregelen:

• de Peperstraat wordt doodlopend;

• op de Wolmarkt wordt de rijrichting omgekeerd;

• in de Broekstraat geldt in het gedeelte tussen de Peperstraat en de Danebroekstraat een parkeerverbod en wordt er tweerichtingsverkeer ingesteld voor de bewoners en de aan- en afvoer van de werf;

• het kruispunt van de Dokter J. Geensstraat met de Leuvensestraat blijft open;

• de parking op de Grote Markt blijft bereikbaar via de Dr. J. Geensstraat en de Gilainstraat;

In de week van 14 december zullen er voorbereidende werken plaatsvinden tussen de Peperstraat en de Grote Markt, aan de zijde van de pizzeria Domino’s. Deze werken zullen gedurende een paar dagen beperkte hinder met zich meebrengen.

Wie vragen heeft over de uitvoering van de werken, kan elke dinsdag van 8 tot 12 uur terecht in het infopunt in het voormalige Suikermuseum op de Grote Markt 6 of contact opnemen met Viabuild op het nummer 0471 99 41 40 of via markt.tienen@viabuild.be.

Lees meer over