Muzikant blijkt positief, Jazz-zaterdag wordt afgelast

Jazz Tienen
Het publiek mag eventjes niet naar de Jazz-zaterdagen in Tienen. Het event wordt afgelast op 31 juli omdat er bij de vorige sessie een muzikant positief testte. Een week later zou het opnieuw moeten kunnen doorgaan.

Volgens mede-organisator Ernst Vranckx had één van de muzikanten vooraf een negatieve test kunnen voorleggen maar werd die de nacht na het event toch ziek. “Hij kreeg hoge koorts en heeft dan een zelftest afgelegd en die bleek positief. Het was meteen alle hens aan dek en we hebben ons direct aangemeld bij Corona-alert, dat is een inbelnummer waar je informatie en advies krijgt.”

Alle aanwezige muzikanten moesten daarop getest worden maar iedereen bleek negatief. “Eén van de muzikanten heeft zijn vaccin nog niet lang geleden gekregen en die kan pas na 10 dagen een tweede test doen.”

Vandaar dat de organisatie voor de zekerheid de sessie van 31 juli nu annuleert, een volgende gaat normaal door op 7 augustus. “We hebben ook iedereen gecontacteerd die in contact zou geweest zijn met de muzikanten. Zij lieten zich ook testen en gelukkig kwamen ook daar geen positieve gevallen bovendrijven. Reden tot paniek is er dus zeker niet maar we willen het zekere voor het onzekere nemen en geen enkel risico lopen naar onze bezoekers toe.”, besluit Vranckx.

Lees meer over