Moeilijke doorgang aan afritten E40 Boutersem, Tienen en Landen

asfaltering
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van 21 tot 25 juni asfalteringswerken uit aan de op- en afritten van Boutersem, Tienen en Landen op de E40. Hierdoor worden die tijdelijk afgesloten.

Het werk wordt uitgevoerd op maandag 21 en dinsdag 22 juni aan de op- en afrit Boutersem, richting Luik en de rechterrijstrook richting Luik zijn afgesloten. Het verkeer dat de afrit wenst te nemen, wordt omgeleid via afrit Tienen. Het verkeer dat de oprit wenst te nemen, dient de oprit richting Leuven te nemen en te keren in Haasrode.

Dinsdag 22 en woensdag 23 juni is de oprit Landen richting Brussel afgesloten. Men dient de oprit richting Luik te nemen en te keren  in Hélécine(?) (nvdr volgens info AWV, maar dit lijkt ons niet te kloppen vermits Hélécine net in de richting Brussel ligt ).

Woensdag 23 en donderdag 24 juni zijn de afritten Tienen en Hoegaarden richting Luik en de oprit Tienen richting Luik afgesloten. Voor de afritten wordt een omleiding voorzien via de afrit Hélécine. Wie de oprit in Tienen richting Luik wenst te nemen, dient de oprit richting Brussel te nemen om vervolgens te keren in Boutersem.

De aannemer zal de ene dag het asfalt wegfrezen en de dag erop het wegdek voorzien van een extra kleeflaag en een nieuwe bovenlaag in asfalt. Die kleeflaag zorgt ervoor dat er op de drukgebruikte op- en afritten minder snel opnieuw scheuren in de rijweg ontstaan. Als laatste worden ook markeringen aangebracht. De vernieuwingswerken zorgen voor meer comfort en veiligheid op de rijweg.

Lees meer over