Meer vrijwilligers nodig in vaccinatiecentra Tienen en Landen

vrijwilliger vaccinatiecentra
Het is alle hens aan dek geblazen om de inwoners van de eerstelijnszone Zuidoost Hageland zo snel en efficiënt mogelijk te vaccineren tegen COVID-19. “Wij kunnen we alle hulp gebruiken en we zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers”, aldus de verantwoordelijke van het centrum

Het moet gezegd dat de ervaring van de bezoekers in de twee vaccinatiecentrum die hun prik komen halen over het algemeen heel positief is. Zowat iedereen is oprecht tevreden over de vriendelijke ontvangst, de hulp bij administratie en de verdere begeleiding. Dat wil men ook zo houden, maar daarvoor zijn er meer vrijwilligers nodig. Vandaar ook deze oproep.

Je kan je inschrijven via https://www.vaccinatiecentrum-tienen-landen.be/vrijwilligers. Eenmaal geregistreerd wanneer er shiften beschikbaar zijn. Dat verzoek kan je vervolgens accepteren of weigeren. Je moet wel weten dat wanneer je een shift accepteert, je daarom niet automatisch op de planning staat. Het vaccinatieteam verwacht je pas in het vaccinatiecentrum wanneer je een planning per mail ontvangen hebt. Het kan even duren vooraleer je een verzoek krijgt omdat de planning afhankelijk is van de beschikbare vaccins.

Beide vaccinatiecentra zoeken zowel vrijwillige medewerkers in medische als niet medische functies. Zo zijn er mensen nodige die instaan voor parkingwacht, begeleiden van de burgers naar het onthaal, kabinet, wachtzaal, ... Onthaal is een administratieve functie. Hier worden de afspraken nagekeken, identiteitscontrole enz. De balie is ook een administratieve functie. Hier gaat het voornamelijk over de controle van aanwezigheidslijsten. De helpdesk houdt o.a. de telefonische ondersteuning bij problemen met afspraken en registratie in. Voor de medische functies heb je uiteraard de vereiste kwalificaties nodig.

Elke vrijwilliger heeft recht op een vrijwilligersvergoeding van €20 per shift van 4 uur of €35 per shift van 8 uur. Dit is voor zowel administratieve en logistieke taken, als voor verpleegkundigen die vrijwillig komen vaccineren. Dit is niet van toepassing voor verpleegkundigen die werken via het consortium. Elke vrijwilliger heeft ook het recht een vergoeding te weigeren.

Lees meer over