Meer dan duizend leerlingen verwacht op Vlaamse loopweek in Tienen

lopen
 

Voor het tiende jaar op rij vindt in het sportcentrum Houtemveld de Vlaamse loopweek (voorheen Tiense Kidsrun) voor basisscholen plaats op een parcours van 800 meter met muziek. Per gelopen rondje krijgt elke deelnemer een knip in een pasje. De deelnemende klassen kunnen een leuk sportpakket winnen door een originele foto te laten maken aan de fotostand. Na afloop ontvangen de sportievelingen een stukje fruit.

De kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar lopen op woensdag 29 september ’21 vanaf 09.45 uur in het sportcentrum Houtemveld. Op donderdag 30 september ’21 om 13.45 uur is het aan de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar om hun beste beentje voor te zetten.

“Met allerlei initiatieven willen wij de Tiense jeugd aanzetten om aan sport te doen”, zegt schepen van Vrijetijd Wim Bergé. “Voor het Houtemveld is het onze intentie om het verder uit te bouwen als sportpark”.

De Vlaamse loopweek is een organisatie van de Tiense sportdienst i.s.m. MOEV (voormalige Stichting Vlaamse Schoolsport).

Lees meer over