Mathias De Roover (11) uit Tienen schittert in Belgium's Got Talent

Mathias De Roover (11) uit Tienen schittert in Belgium's Got Talent
Straffe kost in Belgium's Got Talent: de 11-jarige Mathias De Roover uit Tienen wist vier stemmen van de jury te krijgen en mag daarmee naar de volgende ronde. Zingen is zijn passie. "Hij zingt dan ook overal", vertelt zijn mama. Wij gingen zoon én mama alvast eens opzoeken.

“Ik zing en dans eigenlijk al van kleinsaf aan", zegt Mathias. "Vroeger was het vooral op Michael Jackson, maar nu luister ik graag naar verschillende soorten muziek. Eminem, The kid Laroi zijn maar een paar voorbeelden. Twee jaar geleden wilde ik graag meedoen met The Voice Kids, maar toen kwam corona ertussen. Op een bepaald moment vertelde mijn tante dat er audities waren voor Belgium’s Got Talent. Dus we hebben mijn video opgestuurd en toen kreeg mijn mama een bericht dat ik geselecteerd ben.”  

Mathias De Roover

Mama Joke Vandergeeten (38) is enorm trots op haar zoon. “Natuurlijk is het aan de ene kant heel beangstigend, je weet niet waar je in terecht komt. Je gooit je kind als het ware voor de leeuwen en daar had ik wel schrik voor, maar uiteindelijk viel het allemaal heel goed mee.” 

Mathias is een jongen met veel passies. “Niet alleen volg ik drum in de muziekschool, ik zit ook de scouts en ik doe kickboksen. Maar voor het zingen heb ik nooit les gevolgd, ik doe het gewoon enorm graag.” Joke vult aan: “Hij zingt ook echt overal: in de douche, in zijn kamer, in de keuken. Op de dag van het optreden voor het grote publiek ben ik hem zelfs gaan halen van zijn scoutskamp in Gent en zo doorgereden naar Antwerpen”, lacht Joke. “Hij heeft dan even geslapen in de auto, want natuurlijk was hij stikop. Toch is het heel goed gegaan, ook al was hij heel zenuwachtig.” 

"Om zo voor een publiek met zoveel mensen en ook beroemde bv’s op te treden is toch heel eng, maar ik vind wel dat ik het goed gedaan heb", zegt Mathias. Toch blijft hij kritisch voor zichzelf. "Natuurlijk kan het altijd beter. Ook de mensen van de show, achter de schermen waren heel lief en vriendelijk. Maar het was wel de eerste keer in zo een studio, dus ik had wel een beetje schrik dat ik het niet ging kunnen. De ervaring en de mensen die ik heb ontmoet deden wel deugd, want je leert ook veel bij van anderen en ik heb ook contact gelegd met een dansgroep. Iedereen steunde elkaar.”  

Het mag duidelijk zijn: deze jongen is zeker nog niet uitgezongen.

Mathias De Roover

Lees meer over