Leuvensestraat in Tienen voor de vierde keer prijs op enkele dagen

30 juni 2021 | 04u31 | Gepost door rik.poulman@te…
pomp leuvensestraat
Breaking
Het onweer van dinsdagavond heeft opnieuw heel wat kelders en garages in de Leuvensestraat onder water gezet. Dat is al de vierde keer op enkele dagen tijd. Op een filmpje dat circuleert op facebook is te zien hoe het water letterlijk uit de muren gutst. Onwezenlijk!

De oorzaak van al die ellende is niet ver te zoeken. De aannemer van de werken op de Grote Markt is volop bezig met de constructie van een verbindingscollector waarin de riolen van de Leuvensestraat en de Delportestraat terecht komen. Om de aansluiting te kunnen maken is het noodzakelijk om tijdelijk de grote rioolbuis van de Leuvensestraat af te koppelen. Ze is momenteel vervangen door een grote pomp die het water overhevelt naar de nieuwe rioolbuis verderop de markt. Het debiet is absoluut onvoldoende om de grote watermassa aan te kunnen.

Lees verder onder de foto

water door muur

Voor sommige bewoners van de Leuvensestraat zijn ondergelopen kelders geen nieuw gegeven. Dat is in het verleden al meermaals gebeurd, maar nooit voorheen overkwam het zoveel mensen. Hoe het mogelijk is dat, ondanks de ervaring van de voorbije dagen, deze ramp zich opnieuw voltrekt, is voor velen hier onbegrijpelijk. Hoe groot de kans bestaat dat dit fenomeen zich opnieuw de komende dagen voordoet is niet in te schatten.

Later meer hierover.

kelder
waterput

Lees meer over