Leerlingen GO! Atheneum Tienen bouwen snelste zonnewagen en winnen Solar Olympiade

6 mei 2022 | 10u05 | Gepost door rik.poulman@te…
Solar Olympiade

Ingenieursstudenten van het Agoria Solar Team rijden binnenkort met hun zonnewagen naar het GO! atheneum in Tienen. Daar hebben zij een heel goeie reden voor, want leerlingen van de school wonnen de Solar Olympiade.

De finale van de prestigieuze Solar Olympiade greep op woensdag 5 mei plaats. Liefst vijf leerlingenteams uit het tweede jaar STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) bemachtigden een plaats in de finale. De Solar Olympiade is een wedstrijd van het Belgische Agoria Solar Team waarbij leerlingen uit het secundair onderwijs uit heel Vlaanderen uitgedaagd worden om te tonen wat zij kunnen bouwen met zonne-energie & creativiteit.

Arwen, Gitte, Lone en Dorien uit de klas 2A7 wonnen de hoofdprijs. Hun zonnewagentje was het snelste van de andere 35 deelnemende teams. Die hoofdprijs bestaat erin dat de ingenieursstudenten van het Agoria Solar Team met hun ‘echte’ zonnewagen naar de school komen.

De leerlingen hebben nog wel enkele jaartjes voor de boeg vooraleer ze deel uitmaken van het team dat wagens als deze construeren.
Een opstapje om over enkele jaren zelf deel uit te maken van het team dat wagens als deze construeren.

Lees meer over