Laat je niet verrassen door nieuwe verkeersborden op de Tiense Grote Markt

parkeren grote markt

Sinds enige tijd geven nieuwe verkeersborden aan dat vijf parkeerplaatsen aan de Grote Markt, naast BNP Paribas-Fortis en de winkels lager af richting Kalkmarkt, voorbehouden zijn voor personen in het bezit van een parkeerkaart voor personen met een beperking. Blijkbaar zijn nog maar weinig mensen hiervan op de hoogte. De plaatsen zijn voortdurend bezet door wagens zonder dergelijke kaart. Maar er zijn nog meer ongerijmdheden.

De verkeersborden werden slechts in één rijrichting aangebracht, alleen voor de wagens komend van de Gilainstraat. Wie uit de Academiestraat de Grote Markt opdraait - er geldt daar momenteel uitsluitend plaatselijk verkeerd - komt geen signalisatieborden tegen en mag, volgens het verkeersreglement, wel op die plaatsen parkeren.

Lees verder onder de foto
parkeren gr markt

De hele toestand roept bij stadsgenoten vragen op. Het is nog onduidelijk of dit gedeelte van de Grote Markt als verlenging van de Gilainstraat al dan niet in de toekomst enkel richting wordt. Immers, indien er later nog steeds in beide richtingen mag worden gereden, dan staan alle voertuigen op de gehandicaptenplaatsen aan de linkerkant van de weg eigenlijk in overtreding.

Lees meer over