Koperen Passer Tienen viert tiende verjaardag

Koperen passer
Leden van de culturele seniorenvereniging Koperen Passer Tienen hadden zich de viering van hun tienjarig bestaan in juni aanstaande enigszins anders voorgesteld. “We hoopten nog wat uitstappen te maken”, bedenkt bestuurslid Etienne Dewolfs zich, “maar of dat met de coronamaatregelen gaat lukken is te betwijfelen. Wij hebben nog zoveel te bezoeken, maar voor ons dringt de tijd.”

Het zijn niet alleen jongeren die vol ongeduld het einde van de coronamaatregelen afwachten. Senioren zijn niet minder gretig om opnieuw een stapje in de wereld te zetten. Zo ook de leden van de Koperen Passer Tienen.

“Wij hebben de Tiense afdeling die ressorteert onder de vleugels van vzw Gulden Passer tien jaar geleden boven de doopvont gehouden”, zegt Dewolfs, “met een eerdere moeizame start qua ledenaantal, maar dat groeide geleidelijk aan. In principe organiseren wij iedere maand een uitstap waarbij een brok cultuur gekoppeld wordt aan een culinaire tussenstop.”

Het hele jaar door, van september tot juni, is de derde vrijdag een feestdag voor de leden. De activiteiten variëren van musea- of bedrijfsbezoeken, Europalia, erfgoedwandelingen, stadsbezoeken (zowel plezante als serieuze), merkwaardige gebouwen, hotelscholen en nog veel meer. Iedereen die wat anders wil dan taart, koffie en een dansnamiddag, vindt wel zijn gading in het aanbod.

Dewolfs: “De coronaperikelen hebben ook ons lelijk parten gespeeld. Het is af geleden van januari en februari 2020 dat wij nog een activiteit konden realiseren. Wij hebben een paar uitstappen die al gepland waren telkens moeten verschuiven en tenslotte afvoeren.”

De algemene gehoorde teneur dat jongeren een stuk van hun leven kwijt zijn door het virus, geldt niet minder voor senioren. Sinds haar oprichting zijn een paar bestuursleden van de Koperen Passer Tienen overleden. De nood is groot om opnieuw op stap te kunnen. Nieuwe leden zijn nog steeds welkom. Alle info vrijblijvend beschikbaar op het secretariaat: pierre.liesmons@outlook.com.