Koperblazers zetten de toon tijdens openluchtconcert kasteel Stichting M.M. Delacroix

16 september 2021 | 09u51 | Gepost door rik.poulman@te…
cyprium
ART.27, de voortzetting van “Jeugd en Muziek”, die vanaf de jaren '60 heel wat concerten organiseerde in Tienen, neemt na een lange periode van inactiviteit, de draad weer op met een openluchtconcert op vrijdag 24 september in het kasteeldomein Stichting M.M. Delacroix in Hakendover.

De concert- en kunstenvereniging ART.27 is ontstaan uit de vertrouwde concertvereniging Jeugd-en-Muziek Tienen. Het lokale bestuur besloot drie jaar geleden een eigen weg te gaan door verschillen in visie tussen het hoofdbestuur van Jeugd-en-Muziek Vlaanderen en de Tiense afdeling.

Het eerste concert van het nieuwe seizoen met koperkwintet Cyprium V zet meteen de toon. Cyprium V bestaat uit vijf zeer getalenteerde en gepassioneerde muzikanten. Deze vijf koperblazers zijn veelgevraagde freelance-muzikanten in Belgische orkesten. Twee van hen zijn als solist verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht. Cyprium V is een eigentijds en buitengewoon ensemble door haar krachtige eigenheid en bijzondere creativiteit. Het belooft een betoverende avond te worden!

“ART.27 is de Stichting M.M. Delacroix bijzonder dankbaar dat zij ons willen ontvangen op hun terrein”, zeggen de organisatoren. “De Stichting biedt een warme zorg op maat aan kinderen en volwassenen met een beperking. De bewoners een leven bieden van de best mogelijke kwaliteit, draagt de voorziening hoog in haar vaandel. ART.27 zal de bewoners met open armen op het concert ontvangen.” Het concert vindt plaats onder de op dat moment geldende maatregelen voor VAPH-voorzieningen.

Tickets voor het concert  dat aanvangt om 19.30 u. kosten 15 euro en 10 euro voor minderjarigen en leerlingen ART. Ze kunnen besteld worden door het bedrag over te schrijven op rekening BE 02 0689 0416 7440, met de vermelding van het concert en uw e-mailadres, waarbij u het @-teken vervangt door "at".

Universele verklaring

De nieuwe vereniging draagt, weloverwogen, de naam ART.27. Die naam verwijst naar artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: “Iedereen heeft het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap, om te genieten van kunst en om deel te hebben aan wetenschappelijke vooruitgang en de vruchten daarvan.” Vanuit die ruime visie ART.27 met de nieuwe vereniging niet enkel topmuziek brengen, maar eveneens hoogstaande beeld- , dans- en woordevenementen. De naam ART.27 verwijst ook naar de Tiense Muziekacademie. (ART: Academie Regio Tienen) waarmee de vroegere en ook de nieuwe vereniging een sterke binding blijft behouden.

Lees meer over