Klimaattentoonstelling Alexianen Zorggroep Tienen toont gevolgen klimaatopwarming

24 november 2021 | 09u55 | Gepost door rik.poulman@te…
Christian Clauwers

Momenteel loopt in de Alexianen Zorggroep Tienen een fototentoonstelling met unieke werken van natuurfotograaf en ontdekkingsreiziger Christian Clauwers. Clauwers maakte de voorbije jaren foto’s op de meest desolate eilanden verspreid over de vijf oceanen en aan de twee poolgebieden. Zijn werk toont op dramatische wijze de desastreuze gevolgen van de klimaatopwarming.

De klimaattentoonstelling ‘Bevroren land en grenzeloos water’ verzamelt een dertigtal werken van Christian Clauwers en betekent voor de Alexianen Zorggroep de officiële uitrol van het klimaatbeleidsplan 2021-2026.

Clauwers behoorde twee keer tot de delegatie die ons land vertegenwoordigde op de jongste klimaatconferenties. Hij zet zijn beelden in als inspiratie naar het beleid toe. “Ik probeer beelden vast te leggen over de kwetsbaarheid van onze natuur in de poolgebieden en de oceanen”, aldus de fotograaf. De voorbije jaren kwam hij op plekken in de wereld die voor de meeste mensen in het geheel niet bereikbaar zijn. Net daar manifesteren zich vaak de gevolgen van een falend klimaatbeleid.

De tentoonstelling is dagelijks vrij toegankelijk van 9 tot 19 u. Op 23 november, 16 december, 4 januari en 11 maart zijn er rondleidingen met Clauwers, telkens om 13.00, om 14.00 en om 15.00 uur. Inschrijven is verplicht via onthaal@azt.broedersvanliefde.be. Informatie over de covid-richtlijnen voor de tentoonstelling, zijn terug te vinden via de website www.alexianentienen.be.

De tentoonstelling die fotograaf Clauwers aanbiedt, betekent voor de Alexianen Zorggroep Tienen een mooi startmoment om bewustmaking te creëren rond het klimaatbeleidsplan dat de organisatie tot uitvoering brengt in de periode 2021-2026. Dit uit zich onder andere in de keuze van materialen voor bouw- en renovatieprojecten, en een duurzaam aankoopbeleid. De Alexianen Zorggroep Tienen zal de komende jaren bijkomend inzetten op zintuiglijk beleven en het gebruik van de buitenruimtes.

Lees meer over