Kleuterschool Immac kampt met veel coronabesmettingen: "2/3 van het vast team zit thuis, net als veel kinderen"

Immac Tienen
De foto is uit betere tijden, vandaag kampen ze ook bij Immac met heel wat besmettingen.

Het coronavirus zorgt in de kleuter- en basisschool Immac in Tienen voor problemen, vooral de kleuterschool kampt met veel afwezigen die in quarantaine moesten na een besmetting met het coronavirus . “In het vaste team van de kleuterschool is er een uitval van een tiental van de 14 mensen”, zegt directeur Robbe Hindryckx.

In de kleuterschool werken ze momenteel met een minimumbezetting. “Het is een raadsel waar de leerkrachten de besmettingen oprapen en ook veel kleuters zitten thuis. In elke klas is er een kwart afwezig. We proberen creatief te zijn, niet alleen om het toezicht georganiseerd te krijgen maar ook om het aanbod te kunnen behouden”, aldus Hindryckx die zijn handen vol heeft met de telkens veranderende situatie.

Constant aanpassen aan nieuwe situatie

‘‘ ‘s Morgens schrijf ik op het bord wie er afwezig is en wie de leegtes kan invullen maar het kan goed zijn dat die situatie in de namiddag alweer anders is. Het gebeurt ook dat ik ’s avonds weer naar school moet komen om een nieuw schema op te maken en leerkrachten op te bellen om te kijken hoe we tegemoet kunnen komen aan de alweer veranderde situatie. We krijgen gelukkig veel hulp van vrijwilligers. Zo zijn er drie lieve gepensioneerde dames die ‘s middags tijdens de lunch komen oppassen.”

Ook mensen van de administratie springen intussen bij, net als leerkrachten van de basisschool die eveneens de kleuters van een zieke collega eventjes voor hun rekening nemen. “Het is wel elke keer een verandering van mindset en er wordt enorm veel flexibiliteit gevraagd. Hopelijk komen we deze periode zonder al te veel kleurscheuren door dankt zij de veerkracht van het personeel en het feit dat iedereen zijn steentje meer dan bijdraagt.”

Basisschool is er minder erg aan toe

Anderzijds is er ook relatief goed nieuws want in de basisschool valt het aantal besmetting nog mee, al is dat de voorbije periode al wel al anders geweest. “Waar voor de herfstvakantie bijna alle klassen thuis zaten, hebben we vorige week maar één klas van het vijfde moeten sluiten. Op dit moment zijn alle klassen weer op school, maar ook hier verandert de situatie elke dag. In sommige klassen zitten we alweer met drie zieke leerlingen.”

 

Lees meer over