Klassiek livestreaming concert Sint-Rochuskapel Hoegaarden

20 januari 2021 | 08u19 | Gepost door rik.poulman@te…
Abagliati
“Klassiek in de Kapel”, het initiatief van Jacques Kinnaer en Bart Debbaut dat het aanbod aan oude en klassieke muziek in Tienen wil vergroten, brengt op dinsdag 2 februari een concert van het Barok-ensemble Les Abbagliati bij u in de huiskamer.

Het eerste concertseizoen van de organisatie kon steevast rekenen op een ruime opkomst. Helaas ontpopte het coronacrisis zich tot onwaarschijnlijke stoorzender. Concerten moeten noodgedwongen naar een latere datum worden verschoven. Toch blijft het duo niet stilzitten.

“Op dinsdag 2 februari bieden wij een live-streaming concert aan, waarvan u gratis bij u thuis kan genieten”, aldus Jacques en Bart. “Barokensemble Les Abbagliati viert zijn tiende verjaardag met een eerste cd: D'Astorga & Lalli, twee namen die wellicht niet meteen een belletje doen rinkelen. Het ensemble bestaat uit muzikanten die elkaar al kennen vanuit hun studietijd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en intussen elk een indrukwekkende traject gevolgd hebben bij grote, gerenommeerde ensembles als Ricercar Consort, Amsterdam Baroque Orchestra, Pygmalion, Il Gardellino en La Petite Bande. Twee van de leden van Les Abbagliati wonen trouwens sinds kort in Tienen.”

“Les Abbagliati hebben de puzzelstukjes van deze componisten en librettist met elkaar verbonden tot een hoogst aangenaam luisterwerk. Tijdens een livestreaming concert stelt het ensemble deze nieuwe CD aan ons voor! We houden u hier, via onze facebook- en instagrampagina en via onze nieuwsbrief tijdig op de hoogte van de juiste login om het onlineconcert van bij u thuis bij te wonen.”

Meer informatie over het concert vindt u op http://www.klassiekindekapel.be, via social media (facebook en instagram) en via de nieuwsbrief van de vereniging.

Lees meer over